Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

KukkaisJazz 2013KukkaisJazz 2013

Petri Ahjokoski

Tampere Guitar Festival 2017Tampere Guitar Festival 2017

      Petri Ahjokoski, kitara

Alkujaan rock- ja metallimusiikin innoittamana teininä tarttui kitaraan ja alkoi ottamaan tunteja 13 vuotiaana.  Myöhemmin lukion musiikkilinjalla hän pääsi opiskelemaan muita tyylejä.
Tärkeä varhainen kokemus tuli lukioaikoina kahdessa jokavuotisessa kitaratapahtumassa joissa opettivat ja konsertoivat Joe Pass, Jim Hall, Jeff Linsky, Frank Gambale, Steve Morse, Vinnie Moore, Arlen Roth, Jim Ferguson ja Jorge Morel. Näin korkeatasoisten tyyliensä mestareiden kuuleminen ja heidän antama opetus istutti rajattoman kiinnostuksen kitaran mahdollisuuksiin sekä arvostuksen kaikkia musiikkityylejä kohtaan.
Petri opiskeli klassisen kitaran soittoa loistavien opettajien johdolla kuten mm Ronny Carlsson, Christian Baraldi ja Simon Dinnigan. Jazzin taiteenlajiin johdatti mm pianisti Anders Bergrén sekä basso- ja kitaravirtuoosi Fred T. Baker.
Ammatillisella uralla työnkuvaan on kuulunut opetustyö, musisointi sekä sävellys teatteriin ja Televisioon, studiotyö ja luonnollisesti lukemattomat esiintymiset klassisella kitaralla, sähkökitaralla, banjolla ja mandoliinilla sooloesityksistä sinfoniaorkesteriin.