Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tampere Guitar Festival 2017Tampere Guitar Festival 2017

Täältä voit tilata tuotteitamme. Täytä alla oleva lomake niin toimitamme maksuohjeet sähköpostiisi. Lähetämme tuotteen kun maksu on vastaanotettu.

Atmos Duo - ReflectionsAtmos Duo - Reflections

CD. Atmos Duo - Reflections

Petri Ahjokoski, kitara. Anu Ahjokoski, basso.

Kappaleet:

1.     Reflections                                         A. Ahjokoski
2.    Reimas Blues                                    P. Ahjokoski
3.    Walking Into A Butterfly        A. Ahjokoski
4.    Giant Schnapps                              P. Ahjokoski
5.    Wavemaker                                        A. Ahjokoski

 

Hinta.

Tilisiirrolla:            12€ sis. postikulut Suomeen.

Postiennakko:        +5€

 CD saatavilla myös Levykauppa Äxän kautta.

Lataa tai kuuntele valitsemaltasi palvelimelta:

Fields marked with * are required.

JazzRytmit 09.08.2017

 Nyt liikutaan pehmeissä arvoissa. Untuvaisissa ajatuksissa. Kynttilänvalossa unelmoiden… kauniin heleästi kuusikielistä käskien. Kumean aistikkaasti sähkökepillä säestäen… klassista, jazzia ja muita tyyllisuuntia tasokkaan hienostuneesti sekoittaen… Tammerkosken partaalla.    
    Asialla tamperelainen pariskunta Anu ja Petri Ahjokoski, jonka musisointia moni Tampereella vieraillut on saattanut kuulla Paapan Kapakassa. Tämä tasavertainen ”taistelupari”, Anu bassossa ja Petri kitarassa, omaa aistikkaan kovan ammattitaustan, jolla ne muokkaavat soittamansa musiikin mielenkiintoiseen, softiin oloasuun. Siis todella korvaystävälliseksi ja leppoisuutta luovaksi.
    Tätä kokonaispakettia voikin kutsua hyvällä omallatunnolla kamarijazziksi, ilman mitään vippaskonsteja tai muita kikkailuja. Kitarankielet soivat omaa kuviotaan ja basso myötäilee hellän tukevalla otteella.
    Soolot vuorottelevat kokonaisuuden säilyessä aistikkaana ja melodisena ilman rytmisiä katkoja. Petrin kitarointi on ihastuttavan hallittua, ilman ylimääräisiä otelauta kihauksia tms ääniä. Oikeastaan pelottavan kliininä, mutta siltikin hienostuneen osaavana ja  arvokkaan ylväänä. Omanlaisensa sielukkaana… olen kuullut nimekkäiden maailmantähtien soittavan samalla tatsilla. Siksi nostankin Petrin työstön korkealle.
    Anun bassottelu on varmaotteista ja sulavan sopuisaa. Yhteensoitto Petrin kanssa sujuu saumatta kuin käsikädessä kävely. Hänen nauhaton viisikielinen bassonsa löytää sielukkuutta soittoon makoisasti. Yhtälailla säestyksissä kuin sooloissakin. Täräkkää työtä hellällä kädellä ja tunteella.
    Kaunista, hallittua ja pääosin kiireetöntä musiikkia, joka antaa kuulijalleen rauhaisan mielen ja olotilan. Vaarana tällaisessa musisoinnissa on kuulijan urvahtaminen uneen keskenkaiken. Tai sitten puutuminen kuulemaansa. Tämä viiden biisin kokonaisuus ei vielä kuitenkaan aiheuttanut moisia vaarailmiöitä.
    Hyvänmielen rauhaisa musiikkihetki, jossa ammattimainen, mutta sielukas ote. (OR)

Suomijazz.com 12.6.2017

    Hempeä ja lempeä on tamperelaisen Atmos Duon äänimaailma. Nauhaton sähköbasso on yksi lempparisoittimistani, ja nyt se soi edukseen Anu Ahjokosken käsissä, kun tilaa on yllin kyllin. Petri Ahjokosken kitara asettuu samaan sointisukuun, pehmoisena ja lämpöisenä.
Duon pitkä yhteiselo kuuluu, yhteistyö on hyvin luontevaa, mennään milloin rinta rinnan, milloin jompi kumpi etualalla.
    Puolisen tuntia musiikkia, viisi sävellystä, joista kaksi Petrin ja loput Anun. Boppaileva Reima’s blues on levyn rivakin, eikä sekään vallan kiireinen, Giant schnapps hidastaa hieman, ja Anun biiseissä tempot rauhoittuvat vielä lisää lopetuksen balladiin asti. Yleisilme oikeastaan temposta riippumatta on rauhallinen ja rauhoittava.
    Duo soittaa kauniisti, hyvin hallitusti ja maltillisesti. Dynamiikka ja dramaturgia ovat kuitenkin niin tasaisia, että vaikutelma tahtoo välillä jäädä pikkunätiksi. Ehkäpä tuo tunne on vain albumin mittaan tulevaa pientä turtumista, sillä yksittäin kuunneltuna kappaleista ei niin vain huomautettavaa löydäkään. Hitain ja hiljaisin on minulle myös hienoin, pelkistettyä Wavemakeria huomaan toistavani kerta toisen perään.