Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kukkaisjazz 2013Kukkaisjazz 2013

Anu Ahjokoski

        Anu Ahjokoski, basso ja nokkahuilu.

Hänen musiikillinen kehityksensä alkoi 9 vuotiaana nokkahuiluopinnoilla Tampereen konservatoriossa. Hänen musikaalinen lahjakkuutensa oli jo selvä nuoressa iässä ja hän voitti useita stipendejä sekä palkintoja paikallisissa kilpailuissa. Nokkahuilun perinteinen ohjelmisto antoi näkemystä renesanssi- ja barokkimusiikista jotka ovat yhä suuri osa hänen musikaalista palettia. Ammatillisella uralla hänen nokkahuilunsoittoa on kuultu solistina, kamarimuusikkona sekä teatteriesityksissä.

Myöhemmin sähköbassosta tuli osa hänen soittimitstoa. Tämä yhdistettynä rajattomaan ja ennakkoluulottomaan musiikkimakuun on johtanut soittokokemuksiin eri tyyleissä kuten  hip-hop, rock, metalli, blues, fuusio ja  jazz.

Intensiivinen periodi kontrabasson soitossa ja opinnoissa johti orkesterisoiton maailmaan. Mm pitkiä ja toistuneita jaksoja Tampere filharmonian riveissä. Tämä työ sisälsi oopperaa, sinfonisia töitä, elokuvamusiikkia, kantaesityksiä sekä suoria radiolähetyksiä ja levytyksiä.

Nykyään sähköbasso on hänen valittu soittimensa ja suurin osa työstä on jazzin parissa duokeikoista bigband musiikkiin. Hänen laaja työkokemuksensa sisältää mm  TV, teatteri, studiotyöt ja tietysti esiintyminen kaikenlaisilla ja kokoisilla estradeilla .

Anu on myös säveltäjä jonka töitä on kuultu konserteissa, levytyksillä ja teattereissa.

Tampere Guitar Festival 2017Tampere Guitar Festival 2017